Izložba arhivskih dokumenata "60 godina diplomatskih odnosa, prijateljstva i saradnje Alžira i Beograda"

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_1.jpg

U subotu 2. jula 2022. godine u 18 časova u galerijskom prostoru Gradske opštine Vračar, svečano je otvorena izložba arhivskih dokumenata "60 godina diplomatskih odnosa, prijateljstva i saradnje Alžira i Beograda" u organizaciji Ambasade Narodne Demokratske Republike Alžira u Beogradu i Arhiva Jugoslavije u sklopu obeležavanja 60 godina nezavisnosti Alžira i 60 godina diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Narodne Demokratske Republike Alžir.

Izložbu je svečano otvorio ambasador Narodne Demokratske Republike Alžira, Nj.E. gospodin Fatah Mahraz, a u ime Arhiva Jugoslavije goste je pozdravio Dragan Teodosić, viši arhivist, rukovodilac Odeljenja za objavljivanje arhivske građe i međuarhivsku saradnju.

Izložba obuhvata vremenski period od kraja 50tih do početka 80tih godina XX veka i donosi dokumenta i fotografije koje svedoče o podršci Jugoslavije borbi Alžira i alžirskog naroda za nezavisnost, diplomatskim odnosima dve zemlje u navedenom periodu, porukama koje su razmenjivali jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito i alžirski državnici, susretima na najvišem nivou, konferencijama nesvrstanih zemalja u Beogradu 1961. i Alžiru 1973, studiranju i stipendiranju alžirskih studenata u Jugoslaviji tokom 60tih i 70tih i bilateralnim sporazumima potpisanim između dve zemlje u istom periodu.

Izložbu je moguće posetiti do 8. jula 2022. godine u vremenskom periodu od 07:30 do 19:00 u galerijskom prostoru Gradske opštine Vračar, Njegoševa 77.

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_2.jpg

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_3.jpg

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_4.jpg


Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_5.jpg


Novosti
  1. ICA
  2. Ministarstvo kulture Republike Srbije
© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS