U Moskvi otvorena izložba dokumenata "Nikolaj Krasnov – ruski neimar Srbije"
Pročitaj mi

Izložba dokumenata "Nikolaj Krasnov – ruski neimar Srbije", zajednički projekat Arhiva Jugoslavije i Doma ruske dijaspore "Aleksandar Solženjicin" iz Moskve, uz učešće Istorijskog arhiva Beograda, otvorena je u Moskvi, 4. decembra 2014. godine.
Na otvaranju su, osim domaćina, zamenika direktora Doma, gospođe Natalije F. Gricenko, govorili Nj.E. gospodin Slavenko Terzić, ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, Miladin Milošević, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije, Ranka Rađenović, arhivski savetnik u Arhivu Jugoslavije, jedan od autora izložbe, kao i Julija Gudovič, stručnjak za izložbe Doma ruske dijaspore.

Osim gospodina Konuzina, bivšeg ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji i ambasadora Republike Crne Gore u Ruskoj Federaciji, događaju su prisustvovale i ličnosti iz kulturnog i javnog života Moskve.

Izložbi je dat veliki publicitet, posebno na kanalu kulture ruske državne televizije, kao i na prvom programu državne televizije "Rossiя". Intervjui ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, v.d. direktora Arhiva Jugoslavije i autora izložbe prikazivani su naredna dva dana, nekoliko puta u udarnim terminima.

Autori izložbe (Milan Medaković i Ranka Rađenović iz Arhiva Jugoslavije, Đurđija Borovnjak iz Istorijskog arhiva Beograda), u saradnji sa Julijom Gudovič i Tatjanom Irinarhovom iz Doma ruske dijaspore, pripremili su dvojezični, srpsko-ruski katalog, koji je štampao Dom ruske dijaspore "Aleksandar Solženjicin". Sa svoje strane, Arhiv Jugoslavije je uradio trojezičnu, srpsko-rusko-englesku, multimedijalnu DVD prezentaciju proširene verzije štampanog kataloga izložbe, koji su pripremili autori.

Izložba "Nikolaj Krasnov – ruski neimar Srbije" biće postavljena i otvorena 21. januara 2015. godine u Arhivu Jugoslavije, na Dan Arhiva.

Data/Images/nk_moskva_01m.jpg

Data/Images/nk_moskva_02m.jpg

Data/Images/nk_moskva_03m.jpg

Data/Images/nk_moskva_04m.jpg

Data/Images/nk_moskva_05m.jpg

Data/Images/nk_moskva_06m.jpg

Data/Images/nk_moskva_07m.jpg

Data/Images/nk_moskva_08m.jpg

Data/Images/nk_moskva_09m.jpga

Data/Images/nk_moskva_10m.jpg

Data/Images/nk_moskva_11m.jpg

Data/Images/nk_moskva_12m.jpg

Data/Images/nk_moskva_13m.jpg

Data/Images/nk_moskva_14m.jpg

Data/Images/nk_moskva_15m.jpg

Novosti
  1. ICA
  2. Ministarstvo kulture Republike Srbije
© Arhiv Jugoslavije 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS