Изложба архивских докумената "60 година дипломатских односа, пријатељства и сарадње Алжира и Београда"

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_1.jpg

У суботу 2. јула 2022. године у 18 часова у галеријском простору Градске општине Врачар, свечано је отворена изложба архивских докумената "60 година дипломатских односа, пријатељства и сарадње Алжира и Београда" у организацији Амбасаде Народне Демократске Републике Алжира у Београду и Архива Југославије у склопу обележавања 60 година независности Алжира и 60 година дипломатских односа између Републике Србије и Народне Демократске Републике Алжир.

Изложбу је свечано отворио амбасадор Народне Демократске Републике Алжира, Њ.Е. господин Фатах Махраз, а у име Архива Југославије госте је поздравио Драган Теодосић, виши архивист, руководилац Одељења за објављивање архивске грађе и међуархивску сарадњу.

Изложба обухвата временски период од краја 50тих до почетка 80тих година XX века и доноси документа и фотографије које сведоче о подршци Југославије борби Алжира и алжирског народа за независност, дипломатским односима две земље у наведеном периоду, порукама које су размењивали југословенски председник Јосип Броз Тито и алжирски државници, сусретима на највишем нивоу, конференцијама несврстаних земаља у Београду 1961. и Алжиру 1973, студирању и стипендирању алжирских студената у Југославији током 60тих и 70тих и билатералним споразумима потписаним између две земље у истом периоду.

Изложбу је могуће посетити до 8. јула 2022. године у временском периоду од 07:30 до 19:00 у галеријском простору Градске општине Врачар, Његошева 77.

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_2.jpg

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_3.jpg

Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_4.jpg


Data/Images/arhiv_jugoslavije_otvaranje_izlozbe_60_godina_alzir_i_beograd_5.jpg


Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS