Додела награде "Гаврило Принцип" у Архиву Југославије

У Архиву Југославије 27. децембра 2021. уручене су две награде "Гаврило Принцип" које додељују Издавачко предузеће "Принцип" и Фондација "Александар Невски" за радове млађих научника и писаца у две категорије: национална историја и српски језик и књижевност. У одсуству Предрага Јеремића, директора ИП "Принцип" и председника Фондације "Александар Невски", свечаност је отворио председник жирија за доделу награде академик Љубодраг Димић.
У категорији национална историја награда је додељена др Душану Бојковићу из Архива Југославије за докторску дисертацију "Комунистичка партија Југославије и албанско питање у Југославији 1919–1946". Награду је уручила ментор проф. др Мира Радојевић са Филозофског факултета Универзитета у Београду.
У категорији српски језик и књижевност награду је добила др Андреја Марић са Филозофског факултета Универзитета у Бања Луци, за докторску дисертацију "Књижевнотеоријска и критичка мисао Николе Кољевића" која је израђена под менторством проф. др Ранка Поповића. У име др Андреје Марић награду је примила др Недељка Бјелановић са Института за књижевност и уметност, а награду је уручио проф. др Душан Иванић са Филозофског факултета Универзитета у Београду

Data/Images/1m_no1.jpg

Data/Images/2m.jpg

Data/Images/3m.jpg

Data/Images/4m.jpg

Data/Images/5m.jpg

Data/Images/6m.jpg

Data/Images/7m.jpg

Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS