ДАВИД УНРАЈХ – ШАМПИОН КОЈИ ЈЕ ИЗАЗВАО ХИТЛЕРА

Data/Images/pozivnica_gost_sk_2019_m.jpg

Амбасада Словачке Републике у Републици Србији и Архив Југославије имају част да Вас позову на отварање изложбе ДАВИД УНРАЈХ – ШАМПИОН КОЈИ ЈЕ ИЗАЗВАО ХИТЛЕРА, а поводом обележавања Дана сећања на жртве холокауста, геноцида и друге жртве фашизма у Другом светском рату.

Понедељак: 15. април 2019. у 12.00 часова
Архив Југославије, Васе Пелагића 33, Београд.

Ову необичну и јединствену изложбу отвориће Њ.Е. госпођа Дагмар Репчекова, амбасадорка Словачке Републике у Републици Србији.

Изложба представља јединствену животну причу Братиславчанина, јеврејског рвача и светског шампиона у тешкој категорији, Давида Унрајха (1907 - 1957), који је између два светска рата одиграо значајну улогу у ублажавању утицаја предстојећег фашизма на јеврејску заједницу у Братислави. Као спортиста и прави шампион, успео је да се супротстави Хитлеровом тоталитарном режиму, чак и после одласка у САД. Поставка изложбе је конципирана као рвачки ринг са информативним паноима причвршћеним за ужад.

Допуну целокупне поставке чине још две изложбе – једна је посвећена словачким жртвама Другог светског рата, а друга словачком националном устанку 1944. године.

Изложбена поставка ће за посетиоце бити отворена сваког радног дана, до 10. маја 2019. године.

Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS