У Москви отворена изложба докумената "Николај Краснов – руски неимар Србије"
Прочитај ми

Изложба докумената "Николај Краснов – руски неимар Србије", заједнички пројекат Архива Југославије и Дома руске дијаспоре "Александар Солжењицин" из Москве, уз учешће Историјског архива Београда, отворена је у Москви, 4. децембра 2014. године.
На отварању су, осим домаћина, заменика директора Дома, госпође Наталије Ф. Гриценко, говорили Њ.Е. господин Славенко Терзић, амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији, Миладин Милошевић, в.д. директора Архива Југославије, Ранка Рађеновић, архивски саветник у Архиву Југославије, један од аутора изложбе, као и Јулија Гудович, стручњак за изложбе Дома руске дијаспоре.

Осим господина Конузина, бившег амбасадора Руске Федерације у Републици Србији и амбасадора Републике Црне Горе у Руској Федерацији, догађају су присуствовале и личности из културног и јавног живота Москве.

Изложби је дат велики публицитет, посебно на каналу културе руске државне телевизије, као и на првом програму државне телевизије "Россия". Интервјуи амбасадора Републике Србије у Руској Федерацији, в.д. директора Архива Југославије и аутора изложбе приказивани су наредна два дана, неколико пута у ударним терминима.

Аутори изложбе (Милан Медаковић и Ранка Рађеновић из Архива Југославије, Ђурђија Боровњак из Историјског архива Београда), у сарадњи са Јулијом Гудович и Татјаном Иринарховом из Дома руске дијаспоре, припремили су двојезични, српско-руски каталог, који је штампао Дом руске дијаспоре "Александар Солжењицин". Са своје стране, Архив Југославије је урадио тројезичну, српско-руско-енглеску, мултимедијалну ДВД презентацију проширене верзије штампаног каталога изложбе, који су припремили аутори.

Изложба "Николај Краснов – руски неимар Србије" биће постављена и отворена 21. јануара 2015. године у Архиву Југославије, на Дан Архива.

Data/Images/nk_moskva_01m.jpg

Data/Images/nk_moskva_02m.jpg

Data/Images/nk_moskva_03m.jpg

Data/Images/nk_moskva_04m.jpg

Data/Images/nk_moskva_05m.jpg

Data/Images/nk_moskva_06m.jpg

Data/Images/nk_moskva_07m.jpg

Data/Images/nk_moskva_08m.jpg

Data/Images/nk_moskva_09m.jpga

Data/Images/nk_moskva_10m.jpg

Data/Images/nk_moskva_11m.jpg

Data/Images/nk_moskva_12m.jpg

Data/Images/nk_moskva_13m.jpg

Data/Images/nk_moskva_14m.jpg

Data/Images/nk_moskva_15m.jpg

Новости
  1. ICA
  2. Министарство културе Републике Србије
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS