Преглед међународних активности 2006. године
Прочитај ми

На билатералном плану

Београд
17–20. април
Делегација Главне архивске управе при Савету министара Републике Бугарске боравила је у узвратној посети Архиву СЦГ. Договорена је размена текстова о архивима за часописе, израда заједничког зборника докумената о односима Југославије и Бугарске и припрема заједничке изложбе докумената "Тито–Димитров".
Москва
23. јун
У Москви је отворена изложба докумената "Тито–Стаљин", настала као резултат сарадње Државног архива Руске Федерације и Архива СЦГ.
Београд
24–25. октобар
Поред отварања изложбе "Тито–Стаљин" одржан је и округли сто на коме су осим српских историчара учествовали и руски историчари из Архива Kоминтерне и Института за славистику.
Москва
6–13. август
Делегација Архива СЦГ боравила је у узвратној посети Главној архивској управи града Москве у складу са Споразумом о сарадњи, потписаним 2005. године.
Београд
9. новембар
У Танјуговом Међународном прес центру одржана је конференција за штампу поводом боравка представника Колумбија универзитета из Њујорка, Тање Чеботарев, која је Архиву предала микрофилмоване копије докумената из заоставштине кнеза Павла Карађорђевића. Овом чину значајно је допринело ангажовање кнегиње Јелисавете Карађорђевић.

 

На мултилатералном плану

Будимпешта
1–4. март
Директор Архива СЦГ, Мијомир Вујачић, присуствовао је Међународној конференцији организованој поводом 250 година од оснивања Мађарског државног архива.
Сарајево
2–4. новембар
Првом конгресу босанскохерцеговачких архивиста са темама "Стање и перспективе развоја архивске службе у Босни и Херцеговини" и "Стратегија у приступу архивима, слободи информисања и заштити података" присуствовало је троје архивиста из Архива СЦГ.

 

Међународна сарадња од 1998.

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS