Детаљи фонда
Број фонда: 139 Назив фонда: GENERALNA DIREKCIJA ZA PROIZVODNJU I PRERADU NAFTE VLADE FNRJ Ствараоци архивске грађе: Generalna direkcija za proizvodnju i preradu nafte vlade FNRJ Граничне године фонда: 1950-1951. Граничне године грађе: 1949-1951. Историјат творца фонда: Generalna direkcija za proizvodnju i preradu nafte osnovana je Uredbom Vlade FNRJ o osnivanju Generalne direkcije za proizvodnju i preradu nafte od 10.02.1950, kao administrativno-operativni rukovodilac preduzeća opšte-državnog značaja za proizvodnju i preradu nafte. Generalna direkcija za proizvodnju i preradu nafte vlade FNRJ preuzela je poslove i nadležnost, prava i obaveze Generalne direkcije za naftu i plin Ministarstva rudarstva koja je stupanjem na snagu ove uredbe ukinuta.
Na čelu Generalne direkcije za proizvodnju i preradu nafte bio je generalni direktor - ministar u Vladi FNRJ, koji je upravljao svim poslovima Generalne direkcije i donosio akta za koje su ovlašćeni ministri na osnovu zakona, propisa i smernica Vlade, Privrednog saveta vlade FNRJ i Saveta za energetiku i ekstrativnu industriju vlade FNRJ. Sedište Generalne direkcije za proizvodnju i preradu nafte bilo je u Beogradu.
Generalna direkcija za proizvodnju i preradu nafte vlade FNRJ ukinuta je 31.05.1950. godine Uredbom o ukidanju generalnih i glavnih direkcija i uprava u nadležnosti organa Vlade FNRJ.
Период грађе фонда: FNRJ Дужина фонда: 8 Количина архивске грађе: 52 fascikle, 22 knjige Стање грађе: nekompletna Степен сређености фонда: arhivistički sređen Обрађивач: Slobodanka Dojčinović Информативно средство: inventar arhivske građe Књиге евиденције: da Персоналије: da Индекси: ne Микрофилмован: ne Дигитализован: ne
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS